Albánia   Andorra   Ausztria   Belgium   Bulgária   Ciprus   Csehország   Dánia   Dominikai Köztársaság   Egyiptom   Észtország   Finnország   Franciaország   Görögorszag   Hollandia   India   Indonézia   Írország   Izland   Izrael   Jemen   Jordánia   Kambodzsa   Kenya   Kína   Kuba   Laosz   Lengyelország   Lettország   Libanon   Liechtenstein   Litvánia   Luxemburg   Málta   Marokkó   Monaco   Montenegró   Nagy-Britannia   Németország   Norvégia   Olaszország   Oroszország   Portugália   Románia  

AUSZTRIA

Ausztria, más néven az Osztrák Köztársaság földrajzi elhelyezkedését tekintve közép-európai állam. Fővárosa Bécs, s mint ismeretes, keleti oldalról a mi hazánk is határos vele. Legjelentősebb folyója, ami egyben vízgyűjtő területének 96%-át a Duna adja, amely 350 km-es szakaszon kanyarog az ország területén.

Domborzati szempontból területének csaknem felét magashegységek, harmadát pedig középhegységek tarkítják, míg a legkisebb részt medencék, illetve dombvidékek alkotják. Az ország legmagasabb pontja a Központi-Alpokban található Grossglockner, amely 3797 méterrel emelkedik az ég felé, míg a legalacsonyabb pont a Fertő tó, a maga 115 méterével. Mindkét hely közkedvelt turisztikai látványosság.

Ausztria csodás vízrajzzal rendelkezik, területén számtalan tavat találhatunk, melyek százával vonzzák a kikapcsolódni vágyókat. Ezek közül a legkiemelkedőbbek a Salzkammerguti-tóvidék, illetve a Karintiai-tóvidék, amelyek vonzereje hírhedt a turisták körében.

Ausztria éghajlati adottságai rendkívül sokszínűek, köszönhetően a domborzati viszonyoknak. Az Alpok északi részén minden hónapban megszokott a csapadék, a nyarak hűvösek, a telek pedig hidegek. Turisztikai szempontból a meleget kedvelők számára a Karintiai-tavak vidéke lehet vonzó célpont, hiszen a nyár itt száraz és meleg, míg a tél enyhe. Természetesen Ausztria a síparadicsomairól is híres, ehhez a legalkalmasabb területeket az Alpok belsejében találhatjuk.

Az ország közkedvelt a turisták körében a számtalan látnivalónak köszönhetően. Ausztria bővelkedik műemlékekben, csodálatos természeti szépségekben, síterületekben és gyógyfürdőkben. Ezek a közkedvelt célpontok biztosítják azt, hogy az ország minden évben magas idegenforgalmi bevételt tudhat magának.

Ausztriát nem csupán a külföldi turisták, de a magyarok is nagyon kedvelik, hiszen minden évben sok honfitársunk látogatja meg ezt a csodálatos országot. A közlekedési infrastruktúra fejlett, az utak jó minőségűek, de kiemelkedő minőségű a vasúthálózat is. A vízi közlekedés, ahogyan az sejthető is, a Dunára koncentrálódik, és összesen 4 kikötőváros található a folyó mentén. Ezek Enns, Linz, Bécs és Krems. Természetesen a Dunán számtalan turistahajót indítanak útnak, amelyek szintén közkedveltek a nyaralni vágyók körében.

Ha Ausztriában járunk, a fővárost feltétlenül látogassuk meg, hiszen Bécs fantasztikus hely. Aki ide eljut, minden szempontból tökéletes kikapcsolódásra számíthat. A bécsi múzeumok mind művészeti, mind tudományos értékekben bővelkednek, ezek közül a leghíresebbek a Művészettörténeti Múzeum és az Albertina. De érdemes megtekintenünk a Salzburg városában található két múzeumot is, amely a híres zeneszerző, Wolfgang Amadeus Mozartnak állít emléket.

Ahogy bemutatónkból is kitűnik, Ausztria fantasztikus hely, és ráadásul minden magyar által könnyen megközelíthető. Aki teheti, utazzon el ide, akár télen, akár nyáron. Garantált szórakozásban lesz része.

Jó időtöltést kívánunk!